Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η ροή της ζωής...


Flowing with Grace....Να κινείσαι με χάρη στη ροή της ζωής, το μήνυμα της Ανουσάρα γιόγκα, ο προορισμός και η διαδρομή αυτών που μέσα απο διάφορους τρόπους αναζητούν την Αλήθεια.
Η κάθε στιγμή στη ζωή φέρνει αλλαγές. Οι σχέσεις μας αλλάζουν, οι φίλοι μας, η δουλειά, τα χόμπυ μας, όλα τα εξωτερικά πράγματα αλλάζουν συνεχώς, άλλα εξελλίσονται, άλλα πεθαίνουν, κάποια ρουτινιάζουν και αργοσβήνουν και εμείς ανάλογα χαιρόμαστε, λυπόμαστε, αγωνιούμε, αυτοκατηγορούμαστε και αγωνιζόμαστε να βάλουμε μια τάξη μέσα μας, να ταξινομήσουμε τα πάντα στα ''κουτάκια'' που φτιάχνει ο νους μας. Ένας χωρισμός θα μπει στο ''κουτάκι με τις κακές εμπειρίες'', ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπει στο ''κουτάκι με τους ανθρώπους που με πόνεσαν και που δεν αξίζουν'' και η συγκεκριμένη περίοδος θα μπει στο ''κουτακι με τις περιόδους της ζωής μου που πήγαν χαμένες''. Ένας θάνατος θα μπει στο ''κουτάκι της θλίψης:όλα στη ζωή είναι μάταια και η απώλεια δεν ξεπερνιέται'' και μια νέα γνωριμία θα μπει στο ''κουτάκι: πράγματα που στη ζωή μου, μου πανε καλά''. Όλα έχουν ένα κουτάκι και ό,τι μου μένει ατακτοποίητο πάει στο ''κουτακι:δεν ξέρω τι μουγίνεται, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, δεν έχω καταλάβει γιατι συνέβη σε μένα''.
Και όσο τακτοποιούμε τόσο έρχονται νέες αλλαγές να μας ταράξουν, να μας χαλάσουν την τάξη που τόσο κοπιασαμε να βάλουμε στο νου μας. Και για αυτό μισούμε τις αλλαγές, αντιστέκομαστε, έχουμε άποψη ότι ό,τι αλλάζει μας ταράζει, μας ταρακουνάει, θέλουμε σταθερότητα σε όλα αλλά δεν την έχουμε!Πάντα από κάπου μας λείπει....και η αλήθεια είναι οτι πάντα από κάπου θα λείπει. Όλα ρέουν γιατι είναι η φύση του σύμπαντος να ρέει, να μεταβάλλεται, να διαφοροποιείται. Το σώμα μας ανα λεπτό αλλάζει και μαζί με αυτό οι σκέψεις μας ακολουθούν, τα θέλω μας, όλα μεταβάλλονται διαρκώς, εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε κάθε λεπτό. Είναι οι αλλαγές μας θετικές?Αυτό είναι καθαρά θέμα δική μας επιλογής!
Το πως θα αντιμετωπίσω μια αλλαγή στη ζωή μου είναι καθαρά θέμα προσωπικό και έχει να κάνει με το πως βλέπω γενικά την ίδια τη ζωή. Η ζωή δεν είναι κάτι σταθερό, δεν μπορεί να είναι, η αστάθεια είναι η φυσική ροή της ζωής. Το νόημα στη γιόγκα δεν είναι να σταματούν τα ''κύματα'' ή οι αναταράξεις αλλά να μάθουμε πάνω σε αυτά τα κύματα να πλέουμε, να αλλάζουμε και μεις μαζί με μια θετική διάθεση. Δεν έρχονται τα γεγονότα στη ζωη μας για να μας πληγώσουν, έρχονται για να μας διδάξουν πράγματα θετικά, για να μας κάνουν πιο σοφούς. Οτιδήποτε περνα στη ζωή και εμεις κρατούμε μόνο κάτι αρνητικό, τότε αυτό δεν μας έχει διδάξει τίποτα. Οτιδήποτε μου συμβαίνει γίνεται για να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου, για να αρχίσω να παρατηρώ τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μου.
Για αυτό μην παιδεύεσαι, απλά παρατήρησε, δες το μεγαλείο του σύμπαντος μέσα σου, δες πως όπως τα στέρια κινούνται συνεχως έτσι κινείσαι και εσύ στο θαύμα του κόσμου, είσαι ο ίδιος ένα θαύμα, εσύ και όλοι γύρω σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό που πρέπει να αντιληφθεις στη ζωή!


Με αγάπη,
Shakti yoga

1 σχόλιο: