Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εναλλακτική ψαρόσουπα μίσο- Alternative miso soup






Καλημέρα σε όλους,
Σκέφτηκα για σήμερα να αναρτήσω μια συνταγή για όσους απο εμάς για τους δικούς τους λόγους αποφεύγουν το κρέας και ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή. Για δεύτερη φορά μαγείρεψα αυτή τη συνταγή χθές και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Η συνταγή βασίζεται στην παραδοσιακή ελληνική ψαρόσουπα αλλά έχει επιρροές από τη γιαπωνέζικη σούπα μίσο-αν πάτε σε γιαπωνέζικο μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε- και την εμπνέυστηκα φέτος το καλοκαίρι που έκανα διακοπές με τους δασκάλους μου σε ένα μαγευτικό retreat στη Μάνη. Η σεφ εκεί μας έφτιαξε σούπα μίσο και σκέφτηκα γιατι όχι-να προσθέσω κάποια από τα υλικά της στην παραδοσιακή ψαρόσουπα για να την κάνω πιο ενδιαφέρουσα!

Τα υλικά για 3 άτομα είναι:
-1 ψάρι (έχω δοκιμάσει με συναγρίδα αλλά και τσιπούρα και πετυχαίνει!)
-2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-λίγο σέλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο ξεφλουδισμένο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-2 μικρές γλυκές πιπεριές
-1μισι σφηνάκι σόγια σως-προτιμώ βιολογική

-8 αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε-τα βρήκα σε σούπερ μάρκετ βιολογικών προιόντων
Σημείωση για τα μανιτάρια σιτάκε: Τα μουλιάζω σε ζεστό νερό για 20 λεπτα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόβω τα κοτσανάκια γιατι είναι πολυ σκληρα και δε μασιούνται!Κρατώ όμως το νερό στο οποίο τα μούλιασα γιατι είναι πολύ νόστιμο!

-2 μανιτάρια λευκα κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

-1 χούφτα λεπτά Noodles ρυζιού
-3 σφηνάκια ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω νερό (περίπου ως τη μέση-ίσως και λιγάκι λιγότερο) και τοποθετώ το ψάρι -καθαρισμένο εννοείται!- και το ολόκληρο κρεμμύδι. Αφού αλατοπιπερώσω αφήνω το ψάρι να βράσει γύρω στα είκοσι λεπτά με μισή ώρα. Αφαιρώ το ψάρι και στραγγίζω το νερο ώστε να αφαιρεθούν τυχόν λέπια ή κόκκαλα και ξανατοποθετώ το νερό στην κατσαρόλα με τη φωτιά. Ρίχνω μέσα πατάτες, καρότα, σέλινο, πιπερίτσες, σόγια σως, μανιτάρια σιτάκε μαζί με το νερό στο οποίο μούλιασαν, μανιτάρια λευκά και ελαιόλαδο και αφήνω να βράσουν 20 λεπτά περίπου , μεχρί βασικά να μαλακώσουν τα καρότα!
Μόλις μαλακώσουν ρίχνω μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα Noodles και σε 5 λεπτά αφαίρώ από τη φωτιά και σερβίρω!
Και η σούπα είναι και πανέμορφη και υγιεινή!

Καλή σας όρεξη!


Love and light!
Shakti yoga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου