Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Προβλήματα και πόνοι μέσης- Βack pain issues



Φίλοι μου,
Τα μαθήματα όπως έχω πει και σε προηγούμενη ανάρτηση έχουν ήδη ξεκινήσει και η φετινή χρονιά προβλέπεται πολύ δημιουργική!Μέχρι στιγμής οι τάξεις κυλάνε πολύ όμορφα και αρμονικά και υπάρχει πολύ θετική ενέργεια στη ατμόσφαιρα. Δυανύουμε δύσκολες μέρες, η αλήθεια είναι αυτή αλλά οπως είπε και o John Friend στο σεμινάριο του που πρόσφατα παρακολούθησα στη Bologna ''Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά κάθε μέρα μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για κάτι στη ζωή μας''!

Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για τους πόνους της μέσης που λίγο πολύ οι περισσότεροι απο μάς έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Οι πόνοι μπορέι να οφείλονται σε κάποια κήλη, ή συμπίεση των οσφυικών σπονδύλων -που προκύπτουν συνήθως από ατυχήματα ή χρόνιες συνήθειες όπως η κακή στάση σώματος,ο λανθασμένος τρόπος ανύψωσης βαρών, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης.
Η πρώτη αντίδραση όταν παθαίνουμε κάτι τέτοιο είναι συνήθως ενστικτωδώς να φοβόμαστε να κινηθούμε σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε την επιδείνωση. Η μακροχρόνια ακινησία όμως το πιθανότερο είναι να χειροτερέψει το πρόβλημα και μετά από λίγο καιρό να επιστρέψει πολύ πιο επίπονο.
Για αυτό είναι αναγκαίο να γυμναζόμαστε ώστε να γίνεται σωστός μεταβολισμός των αρθρώσεων.Αν έχετε τέτοιους πόνους η γιόγκα είναι η κατάλληλη άσκηση για εσάς. Με την υιοθέτηση ενός προγράμματος άσκησης και την αντιμετώπιση των παλιών κακών μας συνηθειών θα δούμε το σώμα μας να αλλάζει και να απαλλάσεται από τον πόνο δίνοντας μας ελευθερία να κάνουμε πράγματα που θεωρούσαμε αδύνατα και να θεραπευτούμε.
Η γιόγκα βοηθά σε τέτοια προβλήματα με ασκησεις που δυναμώνουν τους κοιλιακούς και τους έσώτερους μύες της πλάτης δίνοντας έτσι καλύτερη στήριξη στην σπονδυλική στήλη. Επίσης επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη ανακουφίζοντας τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και αυξάνει το έυρος των κινήσεων. Τέλος με τη νοητική και σωματική χαλάρωση βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους που τόσο πολύ ταλαιπωρεί το σώμα μας!

Η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε καλύτερα, απαλλαγμένοι από τον πόνο και πιο ευτυχισμένοι!
Δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε...


Με εκτίμηση και αγάπη,
Shakti yoga

1 σχόλιο:

  1. agapiti mou filoi pragmatika i yoga me voithise para poli na kseperaso tous foverous ponous pou eixa gia 5 xronia sti mesi.exontas girisei arketous giatrous kai katanalontas arketa xapia prepei na po oti i gimnastiki kai idiatera i yoga me voithian poli.se mia mikri poli opos einai ta trikala itane kairos na ginei kati toso kainotomo opos mathimata yoga.pragmatika mesa apo ta vathi tis kardias mou thelo na efxaristiso kai tin santie tin daskala mou pou me tin terastia ipomoni tis kai tin katapliktiki didaskalia tis mporesa kai antapokrithika stis apaitiseis ton askiseon tis yoga
    efxaristo santie

    ΑπάντησηΔιαγραφή